Tapas

Historiek

Oorspronkelijk uit Andalusië afkomstig, was een Tapa (dekseltje) vroeger niet meer dan een stukje brood dat op een glas wijn werd gelegd om de vliegen eruit te houden, later werd er een stukje kaas of ham op gelegd en de eerste tapa was geboren. Nu, zoveel jaren later, zijn het nog steeds tapas die zo typisch zijn voor Spanje en verzekeren het land van een plaatsje bovenaan op de culinaire wereldkaart.

Sevilla mag je wel de hoofdstad van de tapascultuur noemen. In de talloze tapasbars van de stad kan je, samen met een lekker glaasje, de enorme verscheidenheid aan tapas ontdekken. 

Tapas ons aanbod

 

We hebben in ons aanbod verschillende tapastafels, van een eenvoudig hapje bij het aperetief tot de meest, feestelijke en uitgebreide tapasmaaltijden.

Welke tafel u ook kiest, we streven ernaar om een aantal tapas in die tafel aan te passen aan de streek die ze voorstelt.

De tapastafels worden uitgestald in buffetvorm, er staat steeds iemand van ons achter het buffet om uw gasten een woordje uitleg te verschaffen. In principe is het zelfbediening, wij zorgen er uiteraard voor dat uw buffet steeds aangevuld en proper blijft. 

Wij hebben alles bij om uw buffet op te stellen en koken ook deels ter plaatse. 

Wilt u het uzelf extra makkelijk maken kan je ook borden en bestek bij ons huren, voor een tapastafel betaald u slechts 1,5€ per persoon. In dit bedrag zit ook het afruimen en de afwas van het gehuurde materiaal inbegrepen. De afwas gebeurt niet ter plaatse zodat wij uw keuken proper en ongebruikt achterlaten.

Voorafgaand aan uw maaltijd kan je bij ons ook uw aperitief en aperitiefhapjes bestellen, meer info vind je op onze menukaart.