Tapas

Historiek

Oorspronkelijk uit Andalusië afkomstig, was een Tapa (dekseltje) vroeger niet meer dan een stukje brood dat op een glas wijn werd gelegd om de vliegen eruit te houden, later werd er een stukje kaas of ham op gelegd en de eerst tapa was geboren. Nu, zoveel jaren later, zijn het nog steeds tapas die zo typisch zijn voor Spanje en het verzekeren van een plaatsje vooraan op de culinaire wereldkaart.

In de talloze tapasbars van Sevilla kan er, samen met een lekker glaasje, genoten worden van deze overheerlijke kleine gerechtjes.

Tapas ons aanbod

 

We hebben in ons aanbod verschillende tafels, van een eenvoudig hapje tot de meest, feestelijke en uitgebreide tafels.

Welke tafel u ook kiest, we streven ernaar om een aantal tapas in die tafel aan te passen aan de streek die ze voorstelt.

De tapastafels worden uitgestald in buffetvorm, er staat steeds iemand van ons achter het buffet om uw gasten een woordje uitleg te verschaffen. In principe is het zelfbediening, wij zorgen er uiteraard voor dat uw buffet steeds aangevuld en proper blijft. Op het buffet staat ook een QR code zo kan u zelf de tafel ontdekken op uw smartphone en krijgt u wat extra achtergrondinfo

Wij hebben alles bij om uw buffet op te stellen en koken deels ter plaatse. ook hiervoor hebben we ons eigen materiaal bij.

Wilt u het uzelf extra makkelijk maken kan je ook borden en bestek bij ons huren, voor een tapastafel betaald u slechts 1,5€ per persoon. In dit bedrag zit ook het afruimen en de afwas van het gehuurde materiaal inbegrepen. De afwas gebeurt niet ter plaatse zodat wij uw keuken proper en ongebruikt achterlaten.

Voorafgaand aan uw maaltijd kan je bij ons ook uw aperitief en aperitiefhapjes bestellen, meer info vind je op onze menukaart.