Paella

Historiek

Het moerasland rond het Albuferameer net buiten de stad Valencia is de bakermat van de Paella. Het kleine dorpje El Palmar mag men gerust de paellahoofdstad van Spanje noemen.

In het toch al achthonderd jaar oude recept van dit rijstgerecht, werden aanvankelijk alleen ingrediënten uit de streek gebruikt. De originele paella’s bevatten wat de mensen op het land konden vinden, rijst, groenten, zeevruchten, af en toe konijn, misschien wat kip, overschot van chorizo en slakken uit de wijngaard. Nu bestaan er talloze recepten, wij hebben er zelf al meer dan driehonderd en bij elk bezoek aan de streek komt er steeds weer iets nieuws in het vizier

Typisch voor paella is Saffraan, kostbaarder dan goud, de gedroogde meeldraadjes van de saffraan krokus. Het geeft aan de paella de gele kleur en de typische smaak.
Onze saffraan wordt nog steeds met de hand geplukt in de slaperige dorpjes rond Consuegra in de streek van La Mancha.

Bereidingswijze

Paella wordt traditioneel gemaakt op een open vuur in een grote platte pan. Het grote kookoppervlak van de pan dient om de verdamping van het kookvocht te vergemakkelijken. uiteraard gebruiken we om praktische redenen bij u thuis gasbranders.

De Paella’s die wij bij U thuis bereiden zijn allen gebaseerd op authentieke recepturen. Omdat we kwaliteit zeer belangrijk vinden, en rijst wel een heel belangrijk onderdeel is van paella, importeren we onze rijst rechtstreeks vanuit El palmar een dorpje in de buurt van Valencia aan het Albuferameer. Geen andere rijst dan de Spaanse rondkorrelige rijst neemt de smaak van de Paella zo in zich op.

Onze paella’s

We hebben 10 verschillende paella’s in ons aanbod. Dit zijn ze : paella mixta, paella marinera, paella valenciano, paella alicantina, paella del senyoret, paella de la huerta, arroz a banda, arroz negro, fidéua marinera, fidéua de la huerta.
Voor de samenstelling verwijs ik je graag naar de menukaart, daar staat alles in detail vermeld.

De bereiding van paella is altijd showcooking, we hebben hiervoor uiteraard alles bij. Uw gasten kunnen een kijkje komen nemen, wat tips en tricks aan de kok vragen en nadien aanschuiven aan de pan voor een heerlijk portie verse paella.

Welke Paella U ook kiest, U en uw gasten zien telkens hoe het gerecht opgebouwd wordt van een paellera met enkel wat olijfolie tot een feestelijke maaltijd met het beste wat Spanje ons te bieden heeft.