Paella

Historiek

Paella is een typisch Valenciaans gerecht dat zijn oorsprong vindt in het moerasgebied rond het Albuferameer. El Palmar, een klein dorpje in de buurt, staat bekend als de paellahoofdstad van Spanje.

Paella wordt gemaakt met rijst en verschillende ingrediënten uit de streek, zoals groenten, zeevruchten, konijn, kip, chorizo en slakken. Er zijn veel variaties op het recept, afhankelijk van wat er beschikbaar is. Wij hebben al meer dan driehonderd soorten paella geproefd en elke keer ontdekken we nog iets nieuws.

Een onmisbaar ingrediënt voor paella is saffraan, een kostbare specerij die de rijst een gele kleur en een bijzondere smaak geeft. Onze saffraan komt uit de dorpjes rond Consuegra in La Mancha, waar hij nog steeds met de hand wordt geoogst.

Bereidingswijze

Paella wordt traditioneel gemaakt op een open vuur in een grote platte pan. Het grote kookoppervlak van de pan dient om de verdamping van het kookvocht te vergemakkelijken. uiteraard gebruiken we om praktische redenen bij u thuis gasbranders.

De Paella’s die wij bij U thuis bereiden zijn allen gebaseerd op authentieke recepturen. Omdat we kwaliteit zeer belangrijk vinden, en rijst wel een heel belangrijk onderdeel is van paella, importeren we onze rijst rechtstreeks vanuit El palmar een dorpje in de buurt van Valencia aan het Albuferameer. Geen andere rijst dan de Spaanse rondkorrelige rijst neemt de smaak van de Paella zo in zich op.

Onze paella’s

We hebben 9 verschillende paella’s in ons aanbod. Dit zijn ze : paella mixta, paella marinera, paella valenciana, paella de carne, paella del senyoret, paella de la huerta, arroz negro, fidéua marinera, fidéua de la huerta.
Voor de samenstelling verwijs ik je graag naar de menukaart, daar staat alles in detail vermeld.

De bereiding van paella is altijd showcooking, we hebben hiervoor uiteraard alles bij. Uw gasten kunnen een kijkje komen nemen, wat tips en tricks aan de kok vragen en nadien aanschuiven aan de pan voor een heerlijk portie verse paella.

Welke Paella U ook kiest, U en uw gasten zien telkens hoe het gerecht opgebouwd wordt van een paellera met enkel wat olijfolie tot een feestelijke maaltijd met het beste wat Spanje ons te bieden heeft.