home pagepaellamenukaartenwijnenreferentieslinkscontact

Oorspronkelijk uit AndalousiŽ afkomstig, was een Tapa (dekseltje) vroeger niet meer dan een stukje brood dat op een glas wijn werd gelegd om de vliegen eruit te houden, later werd er een stukje kaas of hesp op gelegd en de eerst tapa was geboren. Nu, zoveel jaren later, zijn het nog steeds tapas die zo typisch zijn voor Spanje en het verzekeren van een plaatsje vooraan op de culinaire wereldkaart.

In de talloze tapasbars van Sevilla kan er, samen met een lekker glaasje, genoten worden van deze overheerlijke kleine gerechtjes.

Onze kleinste tapastafel "Salomo" bestaat uit tien koude tapas en is uitermate geschikt als aperitief. De tapastafel "Girona", geschikt als aperitief bevat drie warme en negen koude tapas. Tapastafel "Barcelona" bestaande uit tien koude en vier warme tapas is bruikbaar als uitgebreid aperitief of stevig voorgerecht.

.Voor een volledige tapasmaaltijd kunnen we tapastafel "Valencia" aanbevelen, bestaande uit tien koude en vijf warme tapas. De tapastafel "Consuegra" is eveneens een volwaardige maaltijd bestaande uit vier warme en elf koude tapas, waarin de zwarte tijgergarnaal met limoen wel iets speciaals is. De tapastafel "Madrid" is door zijn gerechtenkeuze een beetje apart en zal zeker in de smaak vallen bij de echte Tapasliefhebber. Ze bestaat uit zes warme en elf koude tapas. Ten slotte hebben we nog de tapastafel "Sevilla" in ons aanbod een feestelijke maaltijdtapastafel bestaande uit veertien koude en zes warme tapas.De Tapastafel wordt opgesteld in buffetvorm en uw gasten bedienen zich naar keuze.
De Tapas worden sfeervol gepresenteerd in authentieke Spaanse cazuelas achter het buffet is steeds iemand van ons personeel aanwezig om uw gasten een woordje uitleg te verschaffen bij de diverse tapas. De tapas worden deels ter plaatse bereidt in de originele Spaanse caulderones, asadores en paelleras.
Voor aangepaste sausjes en versiering op de buffettafel wordt uiteraard door ons ook gezorgd. En indien gewenst kan men de tapas laten vergezellen door een sprankelende cava of een heerlijke blanco, rosado of tinto van onze wijnkaart.