home pagetapasmenukaartenwijnenreferentieslinkscontact

Het moerasland rond het Albuferameer net buiten de stad Valencia is de bakermat van de Paella. Het kleine dorpje El palmar mag men gerust de paellahoofdstad van Spanje noemen.

In het toch al achthonderd jaar oude recept van dit rijstgerecht, werden aanvankelijk alleen ingrediŽnten uit de streek gebruikt. De eerste paella's bevatten o.a. slakken , paling en met geluk af en toe konijn. Nu bestaan er talloze recepten, wij hebben er zelf al meer dan driehonderd en bij elk bezoek aan de streek komt er steeds weer iets nieuws in het vizierWat er wel in alle paella's wordt gebruikt is saffraan, de gedroogde meeldraadjes van de saffraankrokus.
Saffraan, kostbaarder dan goud, verleent aan de paella de zo typische smaak en de gele kleur. Onze saffraan wordt nog steeds met de hand geplukt rond de slaperige dorpjes van La Mancha.

.

Paella wordt gemaakt op een open vuur in een grote platte pan. Het grote kookoppervlak van de pan dient om de verdamping van het kookvocht te vergemakkelijken.


De Paella die wij bij U thuis bereiden is gebasserd op authentieke recepturen. Hij wordt volledig ter plaatse bereid in de o zo typische reuzenpannen : de paelleras. Omdat we kwaliteit zeer belangrijk vinden importeren we onze rijst rechtstreeks vanuit El palmar een dorpje in de buurt van Valencia aan het Albuferameer. Geen andere rijst dan de Spaanse rondkorrelige rijst neemt de smaak van de Paella zo in zich op.

.

.

We hebben verschillende paella's in ons aanbod. De paella mixta is een mengeling van vlees en zeevruchten, de Paella de mariscos is een uitsluitend vis-,schaal-en schelpdieren houdende Paella. Paella Robertos is een beetje het beste van beide, een mengeling van vlees, vis en schaaldieren. Uiteraard is er ook paella Valenciana, de paella bij uitstek met een royale portie konijn. Onze paella's zijn steeds zeer rijk gevuld en bevatten naargelang de soort onder meer: kip, varken, chorizo, calamares, mosseltjes, langoustines, garrifonbonen, erwten, zalm, konijn, gambas, saffraan, noorse garnaal, paprika, uien, look en natuurlijk rijst.

Welke Paella U ook kiest, U en uw gasten zien telkens hoe het gerecht opgebouwd wordt van een paellera met enkel wat olijfolie tot een feestelijke maaltijd met het beste wat Spanje ons te bieden heeft.